Article 690 380 cover

Flasim pikërisht për banjon, një ambient që duhet mbajtur shumë pastër sepse përndryshe kthehet në një vend me shumë mikrobe.

Shumë objekte në banjo ne nuk mund ti ndërrojmë pasi është e pamundur siç janë pajisjet hidrosanitare, por ne do tju tregojmë se cilat janë aksesorët që duhet ti ndërrojmë me patejtër në një periudhë të shkutër kohe.

1. E para është furça e dhëmbëve .

Mënyra më e mirë për mbajtjen e higjienës së gojës është larja e dhëmbëve çdo ditë të paktën 2 herë në ditë, në mëngjes dhe në darkë me furçë dhe pastë dhëmbësh.Stomatologët rekomandojnë që një furçë dhëmbësh duhet të ndërrohet mesatarisht çdo 3 muaj”.

 

2. Peshqiri

  • Peshqiri i trupit

Kur dalim nga dushi, na krijohet ideja se jemi të pastër dhe pasi fshihemi me peshqir mendojmë se edhe ai qendron  po ashtu i pastër. Por kjo është totalisht gabim. Sa herë që ne fshihemi , atje qendrojnë qelizat e vdekura që trupi lëshon. Ndaj dhe herën tjetër, ne fshihemi me mikrobet që ka mbledhur peshqiri. Idealja është që peshqirët të lahen pas tre ose katër përdorimeve.Dhe njëherë në 6 muaj të blihen të reja.

  • Peshqiri i fytyrës

Në të mbeten çdo lloj mikrobesh që vihen në kontakt me fytyrën, përderisa ajo është mjaft e ekspozuar. Rekomandohet të ndrrohen çdo dy ditë, por nëse keni problem me lëkurën është mirë t’i lani ato pas çdo përdorimi.

3. Sfungjeri i dushit

Nëse përdorim një sfungjer në dush, qelizat e lëkurës që ju hiqni mund të ngecen në pore dhe aty krijojnë terren për të mbartur baktere. Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme është që t’a ndërroni atë të paktën çdo 2-3 javë.

4. Rrugica e WC 

Rrugicat e WC-ve mbajnë shumë baktere dhe mikrobe, por dhe shumë lagështi.Mundohuni ti rinovoni 1 herë në 6 muaj. Sigurisht pastrimi dhe larja e tyre duhet të kryhet 1 herë në javë.

5. Perdja e dushit

Perdja e dushit mban gjithmonë lagështi, baktere të shumllojshme dhe myk. Prandaj mundohuni ta ndërroni atë të paktën njëherë në 6 muaj.