Sistemi endokrin

Sistemi endokrin është tërësia e gjëndrave që prodhojnë hormone që rregullojnë metabolizmin, rritjen dhe zhvillimin, funksionin e indeve, funksionin seksual, riprodhimin, gjumin dhe gjendjen shpirtërore, etj. Medikamentet për sistemin endokrin të ofruara në farmacinë e Megatek përfshijnë ilaçe që trajtojnë sëmundjet që prekin tre gjëndra të mëdha endokrine dhe hormonet e tyre: gjëndrat mbiveshkore, pankreasin dhe tiroiden.

1 artikull

për faqe

1 artikull

për faqe
Copyright © 2022 MEGATEK // All rights reserved